Розкриття інформації про інвестиційну нерухомість у фінансовій звітності за міжнародними стандартами.

  • Valentyna Dubovaya Кандидат економічних наук, доцент. Полтавський національний технічний університет імені Юрія Кондратюка.
  • Iryna Davydova

Анотація

УДК 657

 

Валентина Володимирівна Дубовая, кандидат економічних наук, доцент. Ірина Вячеславівна Давидова, студентка. Полтавський національний технічний університет імені Юрія Кондратюка. Розкриття інформації про інвестиційну нерухомість у фінансовій звітності за міжнародними стандартами. З’ясовано, що на відміну від загальносвітових тенденцій надмірного розкриття інформації, фінансовій звітності підприємств України за МСФЗ притаманне недостатнє, а іноді й недостовірне, розкриття фінансової інформації, принаймні щодо інвестиційної нерухомості. Для структурованого розкриття інформації про інвестиційну нерухомість згідно з МСФЗ запропоновано упорядковане подання описової і фінансової інформації з використанням табличних форм узгодження балансової вартості інвестиційної нерухомості на початок і кінець звітного періоду за альтернативними моделями оцінки. Визначено перспективність подальших досліджень застосування міжнародного облікового підходу оцінки інвестиційної нерухомості за справедливою вартістю з врахуванням найвигіднішого та найкращого її використання.

 

Ключові слова: МСФЗ, розкриття інформації, інвестиційна нерухомість, примітки до фінансової звітності.

Опубліковано
2017-06-07
Як цитувати
Dubovaya Valentyna Розкриття інформації про інвестиційну нерухомість у фінансовій звітності за міжнародними стандартами. / Valentyna Dubovaya, Iryna Davydova // Науковий журнал «Економіка і регіон». – Полтава: ПНТУ, 2017. – Т. (3(64). – С. 101-107. – doi:https://doi.org/10.26906/EiR.2017.3(64).883.
Розділ
БУХГАЛТЕРСЬКИЙ ОБЛІК, АНАЛІЗ ТА АУДИТ